Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

In Satu Mare se vor mai construi inca 15 ansambluri de locuinte
Vi 22 aug 2008 13:42:53 +0300


In Satu Mare se vor mai construi inca 15 ansambluri de locuinte
Majoritatea sunt pe drumul spre Petea și pe Careiului

Ieri, începând cu ora 14, în Sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc o dezbatere publică pe tema unor Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) și Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) ce urmează a fi supuse aprobării consiliului.

După adoptarea noului Regulament Urbanistic General, în vigoare din 1 ianuarie, primarul Ilyes Iuliu a promis că nu va înainta spre aprobare consiliului niciun PUD sau PUZ înainte ca acesta să fie supus dezbaterii publice. Aceasta deoarece anul trecut au avut loc mai multe manifestări de protest ale unor locuitori de pe străzile sătmărene - în special din cartierele în care sunt numai case cu cel mult 1-2 etaje - pe care Consiliul Local a aprobat construirea unor complexe de locuințe cu 3-4 sau chiar mai multe etaje.

Dezbaterea publică are doar rol consultativ

Reamintim faptul că dezbaterea publică are rol consultativ, iar Comisia de urbanism din cadrul consiliului, respectiv plenul acesteia, țin cont de opiniile celor ce contestă un plan sau altul. Dacă însă documentația planurilor este conformă cu legislația în vigoare, este posibil ca planul contestat să fie totuși aprobat.
La dezbaterea de ieri nu a luat parte nici primarul, nici unul dintre viceprimari, cei trei fiind reținuți de o ședință importantă, după cum ni s-a spus. PUZ-urile și PUD-urile au fost prezentate de Rodica Bota, șef Birou disciplină în construcții, împreună cu câteva colege ale dânsei. De asemenea, la întâlnire a mai luat parte șeful Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local, Nits Janos, împreună cu alți trei colegi, consilieri UDMR.
În sală au mai fost prezenți câțiva arhitecți și reprezentanți ai dezvoltatorilor imobiliari, care însă, dat fiind faptul că nimeni n-a avut obiecții în legătură cu investițiile lor, nu au luat cuvântul.
Și-a exprimat opiniile vizavi de unul dintre planuri și apoi de întreaga activitate a Primăriei și consiliului Marin Molnar, care a susținut că afirmațiile sale sunt împărtășite de majoritatea sătmărenilor.

Ieri au fost în dezbatere publică 15 PUD-uri și PUZ-uri

Pentru dezbaterea de ieri au fost propuse 15 PUD-uri și PUZ-uri referitoare la lotizări de terenuri, construcția unor imobile, a unui han turistic, respectiv a unor complexe de locuințe.
Redăm în continuare planurile ce se referă la construcții de interes public, nu la case particulare sau lotizări de terenuri.
Primul a fost PUD-ul privind o hală de producție P+1 ce se va construi pe strada Barițiu nr. 27. Pe strada A. Vlaicu nr. 50 se construiește o spălătorie auto și un fast-food, iar pe Careiului nr. 110 un complex de 8+6 apartamente. Tot pe strada A. Vlaicu, firma No Pardon construiește un han turistic, iar în extravilanul municipiului Satu Mare, pe drumul spre Petea, un depozit de produse nealimentare cu birouri.
În aceeași zonă, pe drumul spre Petea, se construiește un complex rezidențial, iar pe strada N. Golescu firma Zirmer Bud a venit cu acte în completare la un PUZ amânat de Consiliul Local în ultima ședință. Pe același aliniament, adică pe drumul către Petea, se construiește un depozit de piese auto, iar pe strada Ady Endre nr. 40 se construiesc două corpuri de blocuri de locuit, cu 32 de apartamente.

Sătmărenii cer accelerarea investițiilor în derulare

În general, în cadrul dezbaterii publice nu au existat intervenții în cadrul cărora să fie contestat unul sau altul dintre planuri. Nits Janos a cerut detalii de la patronul Vasile Pușcaș privind PUZ-ul SC Florisal în baza căruia se va lotiza un teren din Lunca Sighet în vederea construirii de locuințe.
Marin Molnar a intervenit la PUZ-ul privind complexul de locuințe de pe strada Careiului nr. 110, dar, după ce a spus că locuiește alături și că dacă se respectă înălțimea prevăzută în plan nu are nimic de obiectat, a trecut la alte aspecte privind administrarea orașului. Dânsul a spus că Satu Mare este orașul în care administrația nu face nimic înafara faptului că irosește banii contribuabililor, orașul este plin de gropi și că există șantiere deschise ani de zile.
Un alt sătmărean, care nu s-a prezentat, a cerut ca Primăria să accelereze investițiile aflate în derulare, altfel orașul va fi un șantier perpetuu.
În numele colegilor din cadrul Consiliului Local, Nits Janos și colegii săi au spus că ar fi utilă organizarea unei dezbateri publice pe tema aspectului orașului și a problemelor locuitorilor, așa cum a propus de altfel Marin Molnar atunci când i s-a precizat că în cadrul celei de ieri au fost supuse dezbaterii numai planurile cuprinse în ordinea de zi.


Sursa : Informatia Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

In Satu Mare se vor mai construi inca 15 ansambluri de locuinte
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti