Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Consiliul Județean nu are bani pentru finalizarea drumului Dorolt - Lazuri
Jo 28 aug 2008 12:02:11 +0300


Drumul Dorolt - Lazuri
Până acum s-au cheltuit 38 miliarde lei, dar mai este nevoie de 6,5 miliarde

Drumul de ocolire prevăzut pentru traficul greu dintre Petea - Dorolț și Lazuri nu s-a finalizat, deși lucrarea se află într-un stadiu avansat de execuție. El a fost executat între anii 2006 și 2007.

Cel care ne-a atras atenția asupra acestui drum neterminat a fost Vincze Alexandru - viceprimarul din comuna Dorolț. El ne spunea că cea care a abandonat lucrarea a fost firma Plantrans, pe motivul că cei de la Consiliul Județean Satu Mare nu i-ar fi achitat o restanță de 5 miliarde de lei.

Indicatoarele rutiere nu pot fi montate până la finalizarea drumului

"Până nu se termină lucra-rea nu putem pune nici indicatoarele rutiere, dar adevărul e că șoferii mașinilor de mare tonaj au sesizat că drumul e circulabil și l-au luat în stăpânire. Și mașinile mici circulă pe acest traseu care este foarte bun"- ne-a mai spus vicele comunei Dorolț.
Pentru a lămuri situația am luat legătura cu cei din con-ducerea Consiliului județean Satu Mare.
De la direcția tehnică a acestei instituții am primit următoarea specificare în legătură cu stadiul lucrărilor la obiectivul "Modernizarea drum de ocolire în zona nord a municipiului Satu Mare" - tronson Dorolț - Lazuri, km 0+000 - km 4 + 036: "Datorită modificării traseului inițial al drumului de ocolire, precum și a unor lucrări neprevăzute ivite în perioada de execuție, valoarea alocată inițial acestui obiectiv a devenit insuficientă realizării acestuia. Astfel lu-crările neexecutate pe tronsonul de drum Dorolț - Lazuri, km 0+000 - km 4 + 036, datorită lipsei fondurilor constau în principal în așternarea stratului de uzură pe o lungime de 1600 m pe un fir de circulație.
Alte categorii de lucrări ce au rămas de executat ar fi lucrări de defrișări, de împietruire a acostamentelor, lucrări pentru racordarea la accesele laterale, lucrări de pereere a rigolelor, lucrări de pereere și radiere la podețe.
Aceste lucrări sunt pre-zentate detaliat pe cantități în lista anexă la prezenta notă".
Actul este semnat de Marcel Faur - șeful serviciului drumuri și transporturi de la Consiliul Județean.

Se speră obținerea banilor la rectificarea de buget din septembrie

Suntem în măsură să consemnăm și poziția lui Csehi Arpad - președintele Consi-liului Județean Satu Mare. El a moștenit acest caz de la vechea conducere a Consiliului Jude-țean. Csehi prin purtătorul său de cuvânt - Nagy Szabolcs a dorit să specifice faptul că pentru a se finaliza execuția acestei lucrări mai este nevoie de 6,5 miliarde lei. Deocamdată Consiliul Județean Satu Mare nu dispune de această sumă.
La rectificarea de buget din septembrie 2008 sunt șanse ca suma necesară să fie obținută. În caz contrar lucrarea se va finaliza abia la primăvară.

Drumul trebuie protejat....

Numai că nefiind montate indicatoarele de restricție a circulației, e posibil ca drumul între timp să fie deteriorat. Și nu de sătenii care cu căruțele își duc de pe câmp grâul și porumbul recoltat. Ci de șoferii marilor camioane care se furișează pe acest drum și îl distrug cu încărcătura lor grea. Sătenii din Lazuri au fost primii care în vară au sesizat feno-menul, iar semnalul lor de alarmă trebuie luat în con-siderare.
Pentru rezolvarea cazului nu trebuie altceva decât ca un polițist comunitar să fie postat la intersecția drumului Lazuri - Dorolț și să oprească mașinile mari care vor să treacă în zonă. E simplu de tot, mai ales că și așa plătim degeaba polițiștii comu-nitari care nu fac altceva decât să amendeze bieții cerșetori. Măcar atâta folos să ne aducă și să protejeze drumul pentru care s-au cheltuit până acum 38 de miliarde lei, în mandatele precedente ale conducerii Consiliului Județean Satu Mare.
Să menționăm însă și faptul că firma Plantrans putea să termine lucrarea și să aștepte puțin după suma restantă. Nu de alta dar Consiliul Județean Satu Mare nu a rămas încă dator nimănui.


Sursa : Informatia-Zilei


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Consiliul Județean nu are bani pentru finalizarea drumului Dorolt - Lazuri
Curs valutar:

Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti