Știri locale pentru Satu Mare
SATU MARE ONLINE
Satu Mare și jud. Satu Mare
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Adrian Paunescu a murit
Vi 05 nov 2010 11:05:18 +0200


Adrian Paunescu a murit
Poetul Adrian Paunescu a murit astazi, 5 noiembrie 2010, la ora 07:15, dupa mai multe zile de chin, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Poetul Adrian Paunescu a murit astazi, 5 noiembrie 2010, la ora 07:15, dupa mai multe zile de chin, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.


Adrian Paunescu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca pe data de 26 octombrie, la Sectia de Terapie Intensiva, in stare foarte grava.

Poetul a ajuns la spital in urma unei insuficiente cardiace, hepatice si renale. Anterior, Paunescu a fost tratat la domiciliu, insa a fost convins sa accepte internarea in spital.

thumb_446_x_0_5775_123852_apcunichita71983martie.jpg

Adrian Paunescu



In aceasta dimineata, inima poetului a cedat, in urma unui stop cardiac sever, in ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.


Inainte ca poetul sa ajunga la spital facea declaratii soc pentru admiratorii sai: "Va avertizez ca, de acum incolo, cu mine se poate intampla orice", a marturisit marele poet in varsta de 67 de ani intr-un editorial semnat in "Jurnalul national", care suna ca un testament.

adrian_paunescu_2008_polivalenta.jpg

Adrian Paunescu



"Trec prin momente grele de viata (...) Din dragostea mistuitoare pe care v-o port, din convingerea ca nu va trece mult, dupa plecarea mea, si oamenii vor intelege pe de-a-ntregul cine am fost cu adevarat, va avertizez ca, de acum incolo, cu mine se poate intampla orice. Nu e vorba doar despre un tratament negativ special, care mi se aplica de multa vreme. E vorba despre nenorocirea incredibila prin care trece aceasta. Stiti prea bine ca zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esentiale. Concluzia nu e vesela. In orice caz, tratamentul pe care eu insumi simteam ca trebuie sa mi-l aplic si pe care, dupa aceste analize, mi-l confirma si medicii, ma obliga la retragere, discretie, resemnare", scrie acesta.

Adrian Paunescu s-a nascut pe data de 20 iulie 1943, in Basarabia (Republica Moldova). El a fost un poet, publicist si om politic roman. Paunescu este cunoscut mai ales ca poet si ca organizator al Cenaclului Flacara. Este unul din cei mai prolifici poeti romani contemporani.

Astazi, 5 noiembrie 2010, ne despartim de un om important din peisajul romanesc: poetul Adrian Paunescu.


Sursa: Apropo.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor




Curs valutar:

Alte stiri:



Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti